Postup
1 - Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který zatím odložíme do chladničky. Potom třeme 20 minut žloutky s cukrem ve šlehači. Následně přidáme nasekané mandle a hrubou mouku. Dobře prošleháme. Potom lehce zašleháme tuhý sníh. Těsto nalijeme do dortové formy. Já vždy na dno dávám pečící papír a strany klasicky vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Korpus pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 35 minut. Nutno hlídat, korpus je hotový, když se nelepí na strany formy. Korpus necháme zcela vychladnout, potom ho rozpůlíme a potřeme krémem. Krémem potřeme také strany povrch dortu. Potřený povrch dortu můžete pomocí zdobných šablon ozdobit kakaem, případně posypat sekanými mandlemi. Nebo obojí, jak kdo chce. 2 - Ideálně v nerezové míse rozmícháme v mléce cukr a vanilkový cukr, mouku a žloutky. V hrnci dáme vařit vodu a na tuto vroucí lázeň položíme mísu se směsí na krém. Pomůžeme si ručním elektrickým mixérem a mixujeme do zhoustnutí. V mixéru promícháme moučkový cukr, změklé máslo a tvaroh. K této směsi přidáme zcela vychladlou kašičku a dobře vše prošleháme. Nakonec přidáme nasekané hrozinky a ještě vše promícháme. 3 - Krémem namažte rozpůlený dort a také jeho povrch a strany. Dort můžete za pomocí zdobných šablon ozdobit sypaným kakaem nebo nasekanými mandlemi. Případně obojím. Dobrou chuť.