Postup
1 - Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme moučkový a vanilinový cukr a znovu lehce zašleháme. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Cukr a mouku absorbuje bílek poměrně dobře, v kvalitním šlehači stačí na zašlehání jedné suroviny cca půl minuty. Až budete mít v bílku všechny suroviny i s máslem,dávejte pozor aby jste bílek nepřešlehali a nepadnul vám. Korpus pak bude o trochu menší…ale pořád tak dobrý… 2-Těsto nalijte do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů 30 - 35 minut. Když se korpus začne odlepovat od krajů dortové formy je hotový. Korpus nechte vychladnout, potom ho v půli přepulte a naplňte krémem. Ten by Vám měl zbýt i na pomazání horní části dortu. 3-Dejte vařit do hrnce vodu. Mezitím si připravte suroviny na krém. V mléce metličkou důkladně promíchejte žloutky, cukr a mouku do hladka, ve směsi nesmíte mít žmolky. Když se začne voda vařit vložte do hrnce nerezovou mísu, do ní rozlámete tabulku čokolády. Až se čokoláda rozehřeje přidejte směs v mléce rozmíchaných surovin a za stálého míchání přivedeme k varu, míchejte ideálně ručním elektrickým šlehačem. Krém je hotový když dostane konzistenci podobnou pudinku. Krém je při míchání hustý a tak poznáte , že je hotový. Krém poté rozetřeme na korpus a také na jeho vrchní část, kterou ozdobíme rozinkami v čokoládě.Krém na dortu necháme vychladnout a poté dort dáme cca na 2 hodiny do chladničky. Podávejte k čaji či kávě. Dobrou sladkou chuť.
Od: The Žrout
Tak dobrý dort jsem snad ještě nejedl. A ta náplň - je prostě úžasná. Děkuji paní domácí.
1