hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Dort z bílků s čokoládovou polevou (7).JPGDort z bílků s čokoládovou polevou (6).JPGDort z bílků s čokoládovou polevou (5).JPGDort z bílků s čokoládovou polevou (4).JPGDort z bílků s čokoládovou polevou (1).JPG
    • Dort z bílků s čokoládovou polevou (7).JPG
    • Dort z bílků s čokoládovou polevou (6).JPG
    • Dort z bílků s čokoládovou polevou (5).JPG
    • Dort z bílků s čokoládovou polevou (4).JPG
    • Dort z bílků s čokoládovou polevou (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme moučkový a vanilinový cukr a znovu lehce zašleháme. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Cukr a mouku absorbuje bílek poměrně dobře, v kvalitním šlehači stačí na zašlehání jedné suroviny cca půl minuty. Až budete mít v bílku všechny suroviny i s máslem,dávejte pozor aby jste bílek nepřešlehali a nepadnul vám. Korpus pak bude o trochu menší…ale pořád tak dobrý… 2-Těsto nalijte do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů 30 - 35 minut. Když se korpus začne odlepovat od krajů dortové formy je hotový. Korpus nechte vychladnout, potom ho v půli přepulte a naplňte krémem. Ten by Vám měl zbýt i na pomazání horní části dortu. 3-Dejte vařit do hrnce vodu. Mezitím si připravte suroviny na krém. V mléce metličkou důkladně promíchejte žloutky, cukr a mouku do hladka, ve směsi nesmíte mít žmolky. Když se začne voda vařit vložte do hrnce nerezovou mísu, do ní rozlámete tabulku čokolády. Až se čokoláda rozehřeje přidejte směs v mléce rozmíchaných surovin a za stálého míchání přivedeme k varu, míchejte ideálně ručním elektrickým šlehačem. Krém je hotový když dostane konzistenci podobnou pudinku. Krém je při míchání hustý a tak poznáte , že je hotový. Krém poté rozetřeme na korpus a také na jeho vrchní část, kterou ozdobíme rozinkami v čokoládě.Krém na dortu necháme vychladnout a poté dort dáme cca na 2 hodiny do chladničky. Podávejte k čaji či kávě. Dobrou sladkou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na korpus










  • Na krém










  • Od: The Žrout


    Tak dobrý dort jsem snad ještě nejedl. A ta náplň - je prostě úžasná. Děkuji paní domácí.


    1


    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz