Postup
1 - Nejprve si z bílků připravíme tuhý sníh. Potom postupně přidáváme cukr. Pak přidáme citronovou šťávu, žloutky a po lžících mouku. Vše prošleháme ještě 5 minut. Těsto nalijeme do dortové formy vysypané hrubou moukou a vymazané máslem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 30 minut. Po vypnutí trouby necháme ještě 10 minut dojít, během pečení troubu neotvírejte, jinak korpus spadne. Kprpus necháme zcela vychladnout a pak ho pomažeme mandlovým krémem. 2 - Namletou vanilku povaříme krátce 4 minuty v mléce, na staženém plameni a za stálého míchání aby nám mléko neuteklo do ...Máslo mícháme do pěny a postupně do něj přidáváme po lžících cukr. Potom přidáme mleté mandle a rozšlehané žloutky smíchané s vanilkovým mlékem. Korpus přepůlíme a pomažeme ho krémem, stejně tak povrch a hrany dortu. Dort nakonec posypeme strouhanou čokoládou. Nechte několik hodin odležet v lednici. Dobrou chuť.