Postup
1 - Nejprve si v troubě rozehřejeme čokoládu. Necháme ji vychladnout a smícháme s rozpuštěným máslem. Tuto směs necháme zcela vychladnout, je to velmi důležité, pokud to neuděláme těsto se se nám srazí!!! Z bílků připravíme tuhý sníh, který zatím odložíme do chladničky. Do šlehače vložíme žloutky s cukrem a šleháme 5 minut. Pak přidáme vychladlou čokoládu smíchanou s máslem a šleháme dalších 15 minut. Potom po lžících přidáme a zašleháme moukou a nakonec zašleháme tuhý sníh. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Já obvykle vymazávám pouze hrany a spodek formy vyložím pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 50 minut. Po vypnutí trouby nechte ještě 10 minut dojít, během pečení neotvírejte troubu nebo vám korpus spadne. Nechte korpus ideálně do druhého dne vychladnout. 2 - Vychladlou rozpuštěnou čokoládu smícháme se změklým máslem. Do nerezové mísy rozbijeme celá vejce a přidáme moučkový cukr. Mísu vložíme do hrnce s vroucí vodou a šleháme směs do stuhnutí. Prvních 7 - 8 minut šleháme metličkou, potom si vemte na pomoc ruční elektrický šlehač a šleháme dokud směs skutečně nezhoustne.To trvá klidně i 15 minut. Zcela vychladlou čokoládo - máslovou směs přidáme k vyšlehaným a téměř vychladlým vejcím a důkladně promícháme. 3 - Korpus rozřízneme v půlce, namažeme marmeládou a namažeme čokoládovou polevou. Polevou také pomažeme povrch korpusu a hrany. Dort ozdobte čokoládovými bonbony a nechte několik hodin v chladničce zatuhnout. Dobrou sladkou chuť. Poznámka: dort chutná lépe trochu uleželý (1 den), tedy pokud z něj něco zbude...Dobrou chuť.