Postup
1 - Nejprve si z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Ten si zatím odložíme do chladničky. Potom vyšleháme žloutky s cukrem a citronovou kůrou, postupně přidáváme lžíce horké vody. Šleháme 15 minut. 2 - Smícháme mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva a po lžících přidáváme do těsta. Nakonec zlehka zašleháme tuhý sníh. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme na 160 stupňů 40 - 45 minut na druhé mřížce odspodu. Při pečení neotvírejte troubu, jinak vám korpus spadne. Korpus je hotový, když se začne odlepovat od hran formy. Po vypnutí trouby ho nechte ještě 15 minut dojít. Potom korpus vyndejte a nechte ho zcela vychladnout. 3 - Vychladlý korpus pevnou rukou a ostrým nožem rozpůlíme a připravíme si krém. Žloutky smícháme s mlékem cukrem a moukou. Vše mícháme v nerez míse. Mísu potom vložíme do hrnce s vroucí vodou a ideálně ručním elektrickým šlehačem, šleháme dokud směs nezhoustne. Potom mísu přendáme do hrnce se studenou vodou a mícháme do vychladnutí. Směs si rozdělíme tak aby jsme jí pomazali povrch a hrany a také samozřejmě nakrojený korpus. Povrch dortu ozdobte např. namletými ořechy, nebo použijte dortovou šablonu a posypte povrch kakaem a máte hezký narozeninový dort. Tip: směs do vnitřku dortu je možné promíchat se šlehačkou. Dobrou chuť.