Postup
1 - Nejprve si vyšleháme z 8 bílků a špetky soli tuhý sníh, který prozatím dáme do chladničky. Žloutky třeme s cukrem do pěny. Obvykle 12 minut spíše na vyšší rychlost. Postupně pak přidáváme sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Použijte raději větší obdélníkovou formu na dort, těsta je celkem dost a ještě v troubě nabude. Pečte na 170 stupňů 50 minut na druhé mřížce odspoda. Prvních 20 - 25 minut určitě neotvírejte troubu nebo vám korpus spadne a za "troubu" budete vy...Nutno hlídat. 2 - Korpus je upečený když se odchlípne od hran formy, ještě však zkontrolujte kontrolní špejlí. Když se nic nelepí je to ok. Korpus nechte zcela vychladnout a pak ho opatrně přepůlíte. 3 - Mléko smícháme s hrubou moukou a vanilkovým cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme a mícháme do zhoustnutí. Vznikne nám kašička kterou necháme zcela vychladnout. Máslo šleháme s cukrem do pěny, potom přidáme zchladlou kašičku a ještě dobře zašleháme. Nakonec přidáme na menší kousíčky nakrájený a okapaný ananas a znovu promícháme. Krémem namažeme přepůlený korpus a také vršek a po stranách. Dort na povrchu ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou. Popravdě tohohle dortu je kus.., hodí se na setkání více lidí, ale chutná opravdu skvěle. Dobrou chuť.