Postup
1 - Cukr, žloutky a celá vejce šleháme na vyšší rychlost do zhoustnutí. To trvá cca 7 - 8 minut a vše pěkně nabude na objemu. Potom trochu stáhneme rychlost, přidáme mouku a škrob. Zašleháváme ještě 3 minuty. Těsto vlijeme do formy s průměrem 17 cm (na obalu píšou 18, ale není to pravda, podle mých výpočtů...). Kruh, který korpus drží vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do spodní části formy vložíme pečící papír. Korpus pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů 45 minut. Po uplynutí času zkontrolujte dort špejlí. Pokud se na ni nic nelepí, je korpus hotový. Korpus nechte zcela vychladnout. 2 - Připravíme si náplň. Do nerezové misky vložíme všechny suroviny na náplň a metličkou je důkladně promícháme. Potom mísu vložíme do hrnce s vroucí vodou. Hrnec vyberte tak, aby v něm mísa „seděla”. Za stálého míchání metličkou mícháme do zhoustnutí. Pár minut to trvá. Když směs zhoustne. Potom mísu sejmeme a položíme ji na hrnec se studenou vodou. Mícháme několik minut metličkou dokud směs nezchladne. Pokud se Vám korpus povedl, bude vyšší. Proto ho rozřízněte na dvě patra a pomažte náplní. 3 - Do šlehače vložíme všechny suroviny na polevu a šleháme nq nejvyšší rychlost 30 minut. Hotovu polevu rozetřeme na dort a budeme mít i dost na obvod dortu. Pro lepší výsledek použijte dortové uhlazovátko, které můžete velmi, velmi lehce namočit ve studené vodě. Poleva se pak lépe uhladí. Takto připravený dortík vložte do lednice q nechte polevu zatuhnout přes noc. Druhý den použijte dortovou šablonu na ozdobu dle vlastní volby a posypte dort z vrchu kakaem přes šablonu. Hotovo. Teď už zbývá jen mlsat a mlsat. Dortík je velmi, velmi chutný. Pokud budete chtít dortík ještě vylepšit, můžete hrany posypat například strouhaným kokosem. Důležité je dodržet předepsaný technologický postup. Dobrou chuť.