hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Jemný jahodový koláč  (12).JPGJemný jahodový koláč  (10).JPGJemný jahodový koláč  (4).JPGJemný jahodový koláč  (2).JPG
    • Jemný jahodový koláč  (12).JPG
    • Jemný jahodový koláč  (10).JPG
    • Jemný jahodový koláč  (4).JPG
    • Jemný jahodový koláč  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Srpen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Srpen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z předepsaných surovin na korpus si vypracujeme v zadělávací míse ručně těsto. Práci si zjednodušte tím, že máslo do mouky nastrouháte. Hotové těsto necháme pod utěrkou 2 hodiny odpočinout. 2 - Těsto na korpus rozložíme v másle vymazaném zapékacím pekáči. Použil jsem pekáč 18 x 30 cm, větší nedoporučuji. Pečte korpus v troubě předehřáté na 140 stupňů 20 minut. Mezitím si připravte piškot. Nejprve šlehejte žloutky s cukrem do pěny. Potom přidejte tuhý sníh z bílků (než začnete šlehat sníh, přidejte špetku do bílků soli) a mouku. Zašlehejte opatrně, ne déle než 1 minutu. Na korpus rozložte jahody (rozložte je tak aby se později koláč dobře krájel), polijte je piškotem a dejte do trouby nyní předehřáté na 160 stupňů. Pečete 30 minut. Po upečení vypněte troubu, ale koláč v ní ještě 10 minut nechte. Pak koláč vyndejte, nechte zcela vychladnout, pocukrujte a podávejte. Chutná skvěle s horkým čajem. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na korpus









  • Na piškot






  • Ostatní





  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz