Postup
1 - Z předepsaných surovin na korpus si vypracujeme v zadělávací míse ručně těsto. Práci si zjednodušte tím, že máslo do mouky nastrouháte. Hotové těsto necháme pod utěrkou 2 hodiny odpočinout. 2 - Těsto na korpus rozložíme v másle vymazaném zapékacím pekáči. Použil jsem pekáč 18 x 30 cm, větší nedoporučuji. Pečte korpus v troubě předehřáté na 140 stupňů 20 minut. Mezitím si připravte piškot. Nejprve šlehejte žloutky s cukrem do pěny. Potom přidejte tuhý sníh z bílků (než začnete šlehat sníh, přidejte špetku do bílků soli) a mouku. Zašlehejte opatrně, ne déle než 1 minutu. Na korpus rozložte jahody (rozložte je tak aby se později koláč dobře krájel), polijte je piškotem a dejte do trouby nyní předehřáté na 160 stupňů. Pečete 30 minut. Po upečení vypněte troubu, ale koláč v ní ještě 10 minut nechte. Pak koláč vyndejte, nechte zcela vychladnout, pocukrujte a podávejte. Chutná skvěle s horkým čajem. Dobrou chuť.