hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Jemný jahodový koláč  (12).JPGJemný jahodový koláč  (10).JPGJemný jahodový koláč  (4).JPGJemný jahodový koláč  (2).JPG
    • Jemný jahodový koláč  (12).JPG
    • Jemný jahodový koláč  (10).JPG
    • Jemný jahodový koláč  (4).JPG
    • Jemný jahodový koláč  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z předepsaných surovin na korpus si vypracujeme v zadělávací míse ručně těsto. Práci si zjednodušte tím, že máslo do mouky nastrouháte. Hotové těsto necháme pod utěrkou 2 hodiny odpočinout. 2 - Těsto na korpus rozložíme v másle vymazaném zapékacím pekáči. Použil jsem pekáč 18 x 30 cm, větší nedoporučuji. Pečte korpus v troubě předehřáté na 140 stupňů 20 minut. Mezitím si připravte piškot. Nejprve šlehejte žloutky s cukrem do pěny. Potom přidejte tuhý sníh z bílků (než začnete šlehat sníh, přidejte špetku do bílků soli) a mouku. Zašlehejte opatrně, ne déle než 1 minutu. Na korpus rozložte jahody (rozložte je tak aby se později koláč dobře krájel), polijte je piškotem a dejte do trouby nyní předehřáté na 160 stupňů. Pečete 30 minut. Po upečení vypněte troubu, ale koláč v ní ještě 10 minut nechte. Pak koláč vyndejte, nechte zcela vychladnout, pocukrujte a podávejte. Chutná skvěle s horkým čajem. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na korpus









  • Na piškot






  • Ostatní





  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz