hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Koláč s jablky dušenými na víně (4).JPGKoláč s jablky dušenými na víně (1).JPGKoláč s jablky dušenými na víně (6).JPGKoláč s jablky dušenými na víně (5).JPG
    • Koláč s jablky dušenými na víně (4).JPG
    • Koláč s jablky dušenými na víně (1).JPG
    • Koláč s jablky dušenými na víně (6).JPG
    • Koláč s jablky dušenými na víně (5).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Září 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Září 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve smícháme předepsané suroviny na korpus a vytvoříme těsto, které necháme 90 minut odležet v chladu. Potom v dortové nebo koláčové formě vytvoříme plát na dno a ze zbytku těsta vytvoříme okraje. Dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů na 20 - 25 minut. Korpus necháme vychladnout. 2 - Vychladlý korpus pomažeme povidly nebo zavařeninou dle vlastní chuti a připravíme si dušená jablka. Jablka oloupeme vyřízneme jádřince atd. a nakrájíme na čtvrtky. Do hrnce nalijeme víno přidáme jablka a přivedeme k varu. Jablka nám trochu pustí vodu ve které se pak také vydusí, mícháme a vaříme dokud se většina vody neodpaří, dáváme pozor aby jablka nebyla úplně na kaši. 3 - Dušená jablka vlijeme do formy s korpusem.Ze dvou bílků vytvoříme tuhý sníh do kterého přimícháme 60 g cukru. Sněhem pokryjeme jablka pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme zapéct do trouby na 10 minut a 160 stupňů aby sníh zrůžověl a ztuhl. Necháme vychladnout a mlsáme. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na korpus









  • Na jablka








  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz