hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Bratislavské citronové řezy (13).JPGBratislavské citronové řezy (14).JPG
    • Bratislavské citronové řezy (13).JPG
    • Bratislavské citronové řezy (14).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Potom přidáme cukr, žloutky, citronovou šťávu, kůru a mouku. Sníh šleháme na vyšší rychlost, pak ji stáhneme o trochu níže a zašleháme výše zmíněné suroviny. 2 - Ideální je pokud máte pekáč o rozměrech 22 x 22 cm nebo podobných rozměrů, trochu širší nevadí, užší by udělal korpus zbytečně malý a vyšší. Vložte do pekáče pečící papír a nalijte na něj těsto, které se snažte rovnoměrně rozetřít. Po nalití bude mít těsto v pekáči výšku cca 1 cm, při pečení se zvětší. Pečte korpus v troubě předehřáté na 150 stupňů 20 minut. Po uplynutí doby pečení vypněte troubu a nechte v ní korpus ještě 10 minut. Poté ho vyndejte a nechte zcela vychladnout. 3 - Připravíme si náplň. V nerezové míse, která si „sedne na hrnec ” rozmícháme v mléce nejprve mouku a potom přidáme a rozšleháme žloutek. V hrnci přivedeme vodu k varu a posadíme do něj mísu se směsí. V této parní lázni mícháme elektrickým ručním šlehačem směs dokud nevznikne kašička. Je to dost rychlé obvykle stačí míchat 3 minuty. Kašičku necháme zcela vychladnout. Potom ji šleháme s tvarohem a cukrem do hladka. Zcela vychladlý korpus rozdělíme na dvě stejně velké půlky. První půlku pomažeme 1/2 náplně, přiložíme vrchní korpus pomažeme ho druhou polovinou náplně. Takto připravené řezy nechte ideálně přes noc ztuhnout v lednici. Poté opatrně korpus naporcujte na kostky, které ozdobte citronovým želé nebo želé bonbóny. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na korpus









  • Na kašičku






  • Na náplň






  • Ostatní






  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz