hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Bratislavské citronové řezy (13).JPGBratislavské citronové řezy (14).JPG
    • Bratislavské citronové řezy (13).JPG
    • Bratislavské citronové řezy (14).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Potom přidáme cukr, žloutky, citronovou šťávu, kůru a mouku. Sníh šleháme na vyšší rychlost, pak ji stáhneme o trochu níže a zašleháme výše zmíněné suroviny. 2 - Ideální je pokud máte pekáč o rozměrech 22 x 22 cm nebo podobných rozměrů, trochu širší nevadí, užší by udělal korpus zbytečně malý a vyšší. Vložte do pekáče pečící papír a nalijte na něj těsto, které se snažte rovnoměrně rozetřít. Po nalití bude mít těsto v pekáči výšku cca 1 cm, při pečení se zvětší. Pečte korpus v troubě předehřáté na 150 stupňů 20 minut. Po uplynutí doby pečení vypněte troubu a nechte v ní korpus ještě 10 minut. Poté ho vyndejte a nechte zcela vychladnout. 3 - Připravíme si náplň. V nerezové míse, která si „sedne na hrnec ” rozmícháme v mléce nejprve mouku a potom přidáme a rozšleháme žloutek. V hrnci přivedeme vodu k varu a posadíme do něj mísu se směsí. V této parní lázni mícháme elektrickým ručním šlehačem směs dokud nevznikne kašička. Je to dost rychlé obvykle stačí míchat 3 minuty. Kašičku necháme zcela vychladnout. Potom ji šleháme s tvarohem a cukrem do hladka. Zcela vychladlý korpus rozdělíme na dvě stejně velké půlky. První půlku pomažeme 1/2 náplně, přiložíme vrchní korpus pomažeme ho druhou polovinou náplně. Takto připravené řezy nechte ideálně přes noc ztuhnout v lednici. Poté opatrně korpus naporcujte na kostky, které ozdobte citronovým želé nebo želé bonbóny. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na korpus









  • Na kašičku






  • Na náplň






  • Ostatní






  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz