Postup
1 - Ze surovin na těsto si nejprve promícháme všechny sypké suroviny, přidáme na drobno nasekané mandle a znovu vše promícháme. Potom uděláme na středu důlek, do kterého vložíme změklé máslo a dvě celá vejce. Vše dobře promícháme a vytvoříme si těsto. Těsto je trochu lepkavé, nebijte se toho, je to tak ok. Těsto nechte odležet v lednici 1 hodinu. 2 - Připravíme si náplň. Ve šlehači nejprve z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, vyndáme ho na talíř a zatím odložíme do lednice. Potom ušleháme šlehačku a zatím ji také vložíme do lednice. Nakonec vyšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem a žloutky. Šleháme na nejvyšší rychlost 5 minut do hladka. Potom přimícháme šlehačku, již na menší rychlost a nakonec zašleháme tuhý sníh. 3 - Odpočinuté těsto vyndáme z lednice, pekáč pomažeme máslem a rozprostřeme na něj těsto. To je stále trochu lepkavé, ale nebojte se toho. Na těsto vlijeme připravenou náplň a na vrch položíme napůlené vypeckované švestky. Koláč posypeme drobenkou. Trik na hezkou drobenku je, dát ji po smísení předepsaných surovin do mrazáku a potom ji na koláč nastrouhat. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 35 minut. Nechte koláč zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.