Postup
1 - Nejprve smícháme změklé máslo se žloutkem a 50 g cukru, pak přidáme mouku s práškem do pečiva. Vznikne nám trochu mazlavé těsto, tak se toho nelekejte je to tak správně. Dle tuhosti můžete přidat trochu vody, ale na více než 4 lžíce. Dortovou formu můžete vysypat hrubou moukou nebo použít pečící papír. Rozetřete nebo spíše roztáhněte po dnu dortové formy a dejte zapéct na 10 minut na 170 stupňů. 2 - Mezitím si připravte náplň (nebo již dříve je to pak rychlejší…). Na plátky nakrájená jablka smíchejte se zbytkem cukru a sněhem z jednoho bílku a vanilkovým pudinkem. Hmotu rozetřeme na korpus a dáme zapéct dokud není koláč do zlatova. Na 170 stupňů to trvá asi 35 minut, nutno hlídat. Nechejte vychladnout, pocukrujte a mlsejte…Dobrou chuť. podáváme.