Postup
1 - Z předepsaných surovin si připravíme těsto. Nejprve smícháme sypké suroviny v míse. Uprostřed mísy potom vytvoříme důlek, do kterého nastrouháme máslo, přidáme vejce a mléko. Vypracujeme hladké těsto. Ručně. Chvíli to trvá. 2 - Na koláč můžeme použít plech nebo dortovou formu. Dospod vložíme pečící papír a těsto rovnoměrně rozprostřeme po dnu. Pokud to půjde vzhledem k šířce použitého plechu, udělejte si po stranách z těsta menší hrany. Takto připravený korpus pečeme v troubě předehřáté na 130 stupňů 20 minut. Korpus vyndejte a nechte ho zcela vychladnout. 3 - Vychladlý korpus pomažeme povidly smíchanými s předepsanými surovinami. Nakonec si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Následně do něj přimícháme cukr. Sníh šleháme na menší rychlost dokud se cukr nezašlehá cca 4 minuty. 4 - Takto připravený koláč vložíme do trouby předehřáté na 120 stupňů a pečeme 50 minut. Nechte koláč vychladnout a krájejte ho nožem namočeným v horké vodě. Dobrou chuť.