hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Dunajská vepřová pečeně  (6).JPGDunajská vepřová pečeně  (4).JPGDunajská vepřová pečeně  (2).JPG
    • Dunajská vepřová pečeně  (6).JPG
    • Dunajská vepřová pečeně  (4).JPG
    • Dunajská vepřová pečeně  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červenec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červenec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z masa odstraníme co nejvíce vrchního bílého tuku. Maso osolíme potřeme olejem, opepříme a necháme v lednici přes noc. Sůl se natáhne do masa a díky oleji nebude maso po upečení vysušené. Maso vložte do zapékacího pekáče, podlijte vodou a pečte zakryté v troubě předehřáté na 210 stupňů, 60 - 65 minut, dle velikosti masa. Tahle doba obvykle stačí, delší čas pečení maso vysušuje. Během pečení maso dvakrát přelijte výpekem. Upečené maso vyndejte na talíř, zakryjte a nechte prozatím na teplém místě. 2 - Výpek slijeme do hrnce, zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme a přivedeme k varu. Na staženém plameni povaříme 10 minut. Pokud by se výpek moc odpařoval, nařeďte ho trochou vody. Na talíři porce masa přelijte omáčkou z výpeku. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz