Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Česko
Jižní Čechy
Postup
1 - Pečeni osolíme, potřeme olejem a poprášíme mletým zázvorem. Takto připravenou pečení necháme marinovat ideálně přes noc. 2 - Maso vložíme do zapékacího pekáče, podlijeme vodou a pečeme na 220 stupňů 60 -65 minut. Během pečení maso přelijte dvakrát výpekem. Během pečení uvařte v osolené vodě kroupy. Když je maso hotové vyndáme ho a necháme zakryté na teplejším místě. Výpek slijeme do menšího hrnce, zaprášíme lžící hladké mouky a za občasného promíchání povaříme na staženém plameni 10 minut. Dostaneme husou omáčku. Pokud by se výpek příliš vypařoval, nařeďte ho trochou vody. 3 - Brambory uvaříme, rozšťoucháme, přidáme sůl, mletý pepř, na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a horké mléko. Vše důkladně rozmixujeme. V případě potřeby dolijeme horké mléko. Do hotové kaše důkladně zamícháme uvařené a scezené kroupy. Na talíři položte plátek masa na kaši a polijte ho omáčkou z výpeku. Dobrou chuť.