Postup
1 - Řízky naklepeme, osolíme, na krajích lehce nařízneme, osmahneme po obou stranách na oleji tak, aby se maso zatáhlo a vyndáme porce na talíř. Dle potřeby přidáme trochu oleje, vložíme cibuli nakrájenou na drobno, 2 - 3 minuty osmahneme a zaprášíme lžící hladké mouky. Promícháme zalijeme 300 ml vody, promícháme metličkou, osolíme, přidáme mletou papriku a na staženém plameni povaříme 10 minut. 2- Vložíme do omáčky zpět řízky a dusíme dokud nezměknou, obvykle staří 20 minut, záleží na velikosti porcí. Když je maso téměř hotové přidejte na kostičky nakrájenou papriku a nechte přejít 4 minuty varem. Nakonec přidejte kysanou smetanu, promíchejte, nechte přejít varem 2 minuty a je hotovo. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.