Postup
1 - Švestky namočíme dem předem do vody. Vodu nevylévejte budeme ji potřebovat. Z vepřové pečeně okrájíme vrchní tukovou vrstvu co nejvíce tak aby zůstal pouze slabší film. Maso protkneme stroužky česneku, ze všech stran osolíme, potřeme olejem a opepříme. Takto připravenou pečeni necháme ideálně přes noc odležet v chladničce. 2 - Maso vložíme do zapékacího pekáče podlijeme menším množstvím vody a z vrchu posypeme rozdrobeným bobkovým listem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 45 minut. Doba pečení záleží na velikosti a výšce masa. Pokud máte čas, předehřejte troubu pouze na 180 stupňů a pečte přibližně 90 minut. Vždy během pečení podlévejte maso výpekem. 3 - Do hrnce vložíme švestky, přilijeme víno, slivovici a zalijeme vodou ze švestek tak aby švestky byly zalité. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme 15 minut. Švestky dáme na speciální talíř a výpek smícháme se šťávou ze švestek. Vmícháme smetanu řádně promícháme a na staženém plameni necháme 2 minuty. Na talíři maso přelijte omáčkou. Podávejte s bramborem nebo francouzskou bagetkou. Dobrou cuť.