Postup
1 - Plátky kýty naklepeme tak aby se z nich dal udělat závitek. Potom je z obou stran osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a položíme na ně plátky anglické slaniny. Slaninu pak ještě posypeme mletou sladkou paprikou. Plátky srolujeme a spojíme párátky. Závitky poprášíme lehce hladkou moukou, krátce osmahneme a zalijeme trochou vody. Obvykle stačí 200 ml. Přiveďte vodu k varu a poduste 15 minut. V průběhu dušení plátky otočte.15 minut obvykle stačí, kýta je měkké maso. 2 - Nejprve uvařte brambory, ideálně ve slupce, kaše pak chutná lépe. Ale jestli pospícháte vařte je klasicky nakrájené na kostičky. Současně si připravte kroupy. Nejprve je propláchněte horkou vodou, potom studenou a dejte je vařit do osolené vody dokud nezměknou, potom je scedíme. Obvykle stačí 20 minut. Uvařené brambory pak našťoucháme, přidáme horké mléko a mixérem vytvoříme hladkou kaši. Přidáme česnek, majoránku a kroupy, vše promícháme. Zdobíme na másle osmahlou cibulkou. Dle chuti dosolte. Dobrou chuť.