Postup
1 - Maso protkneme anglickou slaninou, osolíme a z obou stran opepříme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a na oleji zasmahneme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Do tohoto základu vložíme kýtu, kterou po všech stranách opečeme tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme 50 ml vody, dle chuti osolíme a dusíme pod pokličkou 20 minut. Během dušení dle potřeby dolijte vodu a maso jednou otočte. 2 - Když voda začne ubývat a omáčka začne lehce houstnout (a uteče předepsaný čas dušení), vložíme hrnec do trouby předehřáté na 220 stupňů. Pečeme s pokličkou 40 - 50 minut, dle velikosti (výšky) masa. Upečené maso zatím vyndejte na talíř a zakryjte. Do omáčky přidejte lžičku cukru, kysanou smetanu, stáhněte trochu plamen a povařte na ještě 5 minut. Podávejte s bramborem nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.