hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Vepřová pečeně na smetaně  (2).JPGVepřová pečeně na smetaně  (4).JPG
    • Vepřová pečeně na smetaně  (2).JPG
    • Vepřová pečeně na smetaně  (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso protkneme anglickou slaninou, osolíme a z obou stran opepříme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a na oleji zasmahneme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Do tohoto základu vložíme kýtu, kterou po všech stranách opečeme tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme 50 ml vody, dle chuti osolíme a dusíme pod pokličkou 20 minut. Během dušení dle potřeby dolijte vodu a maso jednou otočte. 2 - Když voda začne ubývat a omáčka začne lehce houstnout (a uteče předepsaný čas dušení), vložíme hrnec do trouby předehřáté na 220 stupňů. Pečeme s pokličkou 40 - 50 minut, dle velikosti (výšky) masa. Upečené maso zatím vyndejte na talíř a zakryjte. Do omáčky přidejte lžičku cukru, kysanou smetanu, stáhněte trochu plamen a povařte na ještě 5 minut. Podávejte s bramborem nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz