hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Vepřová pečeně na smetaně  (2).JPGVepřová pečeně na smetaně  (4).JPG
    • Vepřová pečeně na smetaně  (2).JPG
    • Vepřová pečeně na smetaně  (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso protkneme anglickou slaninou, osolíme a z obou stran opepříme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a na oleji zasmahneme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Do tohoto základu vložíme kýtu, kterou po všech stranách opečeme tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme 50 ml vody, dle chuti osolíme a dusíme pod pokličkou 20 minut. Během dušení dle potřeby dolijte vodu a maso jednou otočte. 2 - Když voda začne ubývat a omáčka začne lehce houstnout (a uteče předepsaný čas dušení), vložíme hrnec do trouby předehřáté na 220 stupňů. Pečeme s pokličkou 40 - 50 minut, dle velikosti (výšky) masa. Upečené maso zatím vyndejte na talíř a zakryjte. Do omáčky přidejte lžičku cukru, kysanou smetanu, stáhněte trochu plamen a povařte na ještě 5 minut. Podávejte s bramborem nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz