hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Vepřové plákty Mornay  (5).JPGVepřové plákty Mornay  (3).JPG
    • Vepřové plákty Mornay  (5).JPG
    • Vepřové plákty Mornay  (3).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Leden 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Leden 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Následně je obalíme v rozšlehaných vejcích a potom ve strouhance. Maso osmahneme na oleji po obou stranách. Potom přilijeme horkou vodu, přivedeme k varu stáhneme na téměř nejmenší a pod pokličkou dusíme 30 minut. 2 - Mezitím si připravíme Mornay omáčku. Z másla mouky si vytvoříme jíšku, kterou krátce zasmahneme. Rozředíme ji drůbežím vývarem a dobře rozmícháme metličkou. Přivedeme k varu, přidáme koření a dle chuti sůl, stáhneme plamen a za občasného promíchání povaříme 10 minut. Potom přidáme smetanu a sýr, promícháme a necháme přejít varem aby se sýr rozpustil. 3 - Maso potom i s výpekem vložíme do nezakrytého zapékacího pekáče (netřeba vymazávat) a na každý plátek dáme jednu lžíci kečupu. Plátky masa polijeme Mornay omáčkou a posypeme strouhaným sýrem smíchaným s mletou paprikou. Vložte do trouby předehřáté na 210 stupňů a zapékejte 15 - 20 minut, dle velikosti porcí. Podávejte s bramborem nebo hranolky. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na maso












  • Na Mornay omáčku













  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz