Postup
1 - Připravíme si nejprve plátky masa. Maso nařízneme po spodní části, tak aby jsme si vytvořili plátek, do kterého vložíme nádivku. Maso řežeme od předu dozadu, plátek je tedy trochu větší (to víte, horalové...). Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Posypeme strouhaným sýrem a položíme vhodně seřízlé kousky párků (tak aby maso šlo přeložit. Maso tedy přeložíme přes nádivku tak, aby horní okraj byl trochu přes dolní a opatrně maso sklepneme do sebe. Opatrně obalíme v trojobalu a osmahneme na oleji nebo ve fritéze. Popravdě je to kus masa.. 2 - Z uvařených brambor,másla a mléka si uděláme bramborovou kaši a podáváme ji masu. K řízku je vhodný okurkový salát. Dobrou chuť. Poznámka : Kdo nemá rád Nivu, může ji samozřejmě nahradit jiným sýrem, dle vlastní volby.