Postup
1 - Na slovácké žebírko použijeme větší pánev. Maso nakrájíme na porce, lehce naklepeme a osolíme. Porce masa pak osmahneme na sádle, tak aby se maso zatáhlo a porce vyndáme na talíř. přidáme trochu sádla a osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme lečo, lžičku mouky a dobře promícháme. Pak přidáme kečup, na nudličky nakrájenou okurku, na menší kostičky nakrájené papriky a na kostičky nakrájenou a na nepřilnavé pánvi opraženou slaninu. Vše dobře promícháme, přidáme menší množství vody (100 - 150 ml), přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Následně vrátíme zpět porce masa a podusíme maso 10 minut pod pokličkou. Nakonec vše zalijeme smetanou a povaříme ještě 5 minut. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.