Postup
1 - Z pečeně si odkrojíme plátky přibližně 2 cm široké. Z přední strany nožem kolmo k masu, asi v polovině šířky zajedeme nožem (nebo jak to sakra nejlépe popsat..) do masa a opatrně vytvoříme kapsu (viz. foto). Do kapes vložíme párky nakrájené na kolečka a okurky nakrájené na menší kostičky. Z celkového množství této směsi tam samozřejmě nenarveme vše...Když jsou kapsy naplněné porce masa spíchneme párátkem, z obou stran osolíme a osmahneme na sádle, z obou stran tak aby se maso dobře zatáhlo. 2 - Maso vyndáme prozatím na talíř, přidáme trochu sádla na kterém necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na drobno a přidáme zbytek párků a okurek a ještě chvíli je osmahneme. Vložíme zpět maso, zalijeme vývarem z morkové kosti tak, aby se maso dusilo a dusíme z každé strany 10 - 12 minut, dle velikosti porcí. Během dušené kapsy několikrát obrátíme. Podávejte s domácími hranolky, kroketami, či prostě s bramborem. Dobrou chuť.