hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Vepřové řízky v žampionovém krému  s kořeněnou rýží Pilav  (2).JPG
    • Vepřové řízky v žampionovém krému  s kořeněnou rýží Pilav  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Na větší pánvi na oleji osmahneme porce naklepaných a osolených řízků. Porce masa skládáme do hrnce. Na výpeku po mase osmahneme na tenké plátky nakrájené žampiony. Za občasného promíchání je povaříme 3 minuty, zaprášíme je moukou, znovu promícháme a povaříme 1 minutu. Pak přidáme smetanu, portské, koření, dobře promícháme a vaříme za občasného promíchání na mírně staženém plameni 5 minut. Omáčkou přelijeme porce masa a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů 25 minut. Než se maso upeče, připravíme si rýži. 2 - Na másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev. Potom přidáme prolisovaný česnek, půl minuty povaříme, promícháme. Přidáme rýži a vše promícháme dokud není rýže "promaštěná". Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme, přidáme citronovou kůru,promícháme a uvaříme (ideálně v rýžovaru). 3 - Vyndáme na chvíli hrnce z trouby, porce masa zasypeme nasekanou petrželkou, sýrem nastrouhaným na hoblinky a dáme ještě na 5 minut dopéct. K porcím podávejte kořeněnou rýži Pilav. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na krém














  • Na rýži












  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz