Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Usa
Postup
1 - Na větší pánvi na oleji osmahneme porce naklepaných a osolených řízků. Porce masa skládáme do hrnce. Na výpeku po mase osmahneme na tenké plátky nakrájené žampiony. Za občasného promíchání je povaříme 3 minuty, zaprášíme je moukou, znovu promícháme a povaříme 1 minutu. Pak přidáme smetanu, portské, koření, dobře promícháme a vaříme za občasného promíchání na mírně staženém plameni 5 minut. Omáčkou přelijeme porce masa a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů 25 minut. Než se maso upeče, připravíme si rýži. 2 - Na másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev. Potom přidáme prolisovaný česnek, půl minuty povaříme, promícháme. Přidáme rýži a vše promícháme dokud není rýže "promaštěná". Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme, přidáme citronovou kůru,promícháme a uvaříme (ideálně v rýžovaru). 3 - Vyndáme na chvíli hrnce z trouby, porce masa zasypeme nasekanou petrželkou, sýrem nastrouhaným na hoblinky a dáme ještě na 5 minut dopéct. K porcím podávejte kořeněnou rýži Pilav. Dobrou chuť.