Postup
1 - Žebra z vepřové pečeně vložíme do osolené vody a připravíme si tak vývar. Vaříme tak aby nám zbylo 300 ml vývaru. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a osmahneme na sádle z obou stran aby se maso zatáhlo. Pak porce vyndáme na talíř, vložíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme ještě trochu sádla a zpěníme cibulku. Pak přidáme zrna z jablek a povaříme za občasného promíchání 5 minut. Následně přilijeme víno, vrátíme zpět porce masa, zalijeme vývarem ze žeber, přidáme pepř, promícháme a na mírně staženém plameni podusíme pod pokličkou 20 minut. Je důležité mít zralá jablka, chuť je pak samozřejmě výraznější. Já je koupil u ..., což byla chyba, zralá prostě nebyla. Jablka byla hned vedle regálu s broskví kamennou...Nicméně i tak je to chutné jídlo. Dobrou chuť.