hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Vepřová žebírka s majoránkou a kroupy   (2).JPG
    • Vepřová žebírka s majoránkou a kroupy   (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kroupy namáčíme 2 hodiny ve vodě, kterou pak scedíme. Kroupy zalijeme čerstvou vodou, osolíme ji a vaříme dokud nezměknou. Měli by jste vyvařit téměř všechnu vodu, ale ne všechnu aby jste kroupy nespálili. Kroupy nakonec nechte v troše horké vody dojít, voda se do nich zcela nasákne a kroupy ještě nabudou. 2 - Porce masa naklepe, osolíme, potřeme hořčicí a z vrchu poprášíme majoránkou a mletý pepřem. Na oleji maso po obou stranách opečeme, zalijeme vodou tak aby se maso dusilo a podusíme do měkka. Obvykle stačí 15 minut. Potom maso vyndáme na talíř, do vývaru přidáme kysanou smetanu, dle chuti osolíme a povaříme ještě 5 minut. Před koncem vaření vložíme do omáčky nastrouhaný křen, promícháme a vložíme zpět maso a je hotovo. Dobrou chut.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz