hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Vepřová žebírka s majoránkou a kroupy   (2).JPG
    • Vepřová žebírka s majoránkou a kroupy   (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kroupy namáčíme 2 hodiny ve vodě, kterou pak scedíme. Kroupy zalijeme čerstvou vodou, osolíme ji a vaříme dokud nezměknou. Měli by jste vyvařit téměř všechnu vodu, ale ne všechnu aby jste kroupy nespálili. Kroupy nakonec nechte v troše horké vody dojít, voda se do nich zcela nasákne a kroupy ještě nabudou. 2 - Porce masa naklepe, osolíme, potřeme hořčicí a z vrchu poprášíme majoránkou a mletý pepřem. Na oleji maso po obou stranách opečeme, zalijeme vodou tak aby se maso dusilo a podusíme do měkka. Obvykle stačí 15 minut. Potom maso vyndáme na talíř, do vývaru přidáme kysanou smetanu, dle chuti osolíme a povaříme ještě 5 minut. Před koncem vaření vložíme do omáčky nastrouhaný křen, promícháme a vložíme zpět maso a je hotovo. Dobrou chut.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz