Postup
1 - Hlávku zelí dejte spařit do většího hrnce a nechte ji tam 25 - 30 minut, mezitím si v rýžovaru uvařte rýži. Hlávku vyndejte, sundejte svrchní listy a snažte opatrně oddělovat listy od hlávky. Já to dělám tak, že si naříznu list u košťálu, lehce ho prsty zespodu nazdvihnu a pak jedu opatrně po obvodu, ale jenom po jeho okraji. Pak list ze středu nahoře nebo dole opatrně nadzvednu a list sloupnu. Připravíme si 8 - 10 listů. Na menší pánvi osmahněte na sádle cibuli nakrájenou na drobno a prolisovaný česnek. Stačí 2 - 3 minuty. 2 - V míse promíchejte namleté maso se solí, vším kořením, přidejte osmahlou cibulku s česnekem, rozšlehané vejce a vařenou rýži. Vše důkladně promíchejte. Směsí plníme listy a vytvoříme si závitek. Na dno hrnce dejte kysané zelí. Na něj pokládáme závitky, zavinutou částí dolů. V kuřecím vývaru rozmíchejte cukr, trochu soli a protlak. Touto směsí polijte závitky a dejte péct na 210 stupňů a pečte 1 hodinu a 10 minut. Podávejte s bramborem, který si můžete namáčet v trošce kysané smetany. Dobrou chuť.