Postup
1 - Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme, zlehka poprášíme hladkou mouku a osmahneme na oleji tak, aby se maso zatáhlo. Cibuli nastrouhanou na kroužky, mrkev na tenké plátky, celer také na drobné plátky a brambory na kolečka, která přepůlíme. Vše v míse promícháme se solí a pepřem. V menším hrnci rozpustíme máslo, které přidáme k zelenině a dobře promícháme. V 1/2 vody naředíme protlak. Polorovinu zeleniny naskládáme do zapékacího pekáče, přelijeme půlkou naředěného protlaku, pak vložíme kotlety a pokryjeme je zbytkem zeleniny a zalijeme zbytkem naředěného protlaku. 2 - Pečeme v troubě na 200 stupňů 45 - 50 minut. Doba pečení záleží na tom na jak silná půlkolečka jste nakrájeli brambory. Deset minut před koncem pečení zalijte směs vínem. Je to skutečná pochoutka. Dobrou chuť.