Postup
1 - Vepřové maso nakrájíme na porce naklepeme, osolíme, pokmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Maso pak poprášíme hladkou moukou a na oleji osmahneme tak aby se maso zatáhlo tzn. po každé straně asi 1 minutu. Maso potom vyndáme na talíř, v případě potřeby dolijeme trochu oleje a vyndáme připečené kousky česneku s mouku aby se nám dále nepřipalovaly. Do výpeku přidáme na drobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu a osmahneme asi 3 - 4 minuty za občasného promíchání. Pak vše zalijeme 200 ml vody přivedeme k varu a na mírně staženém plameni povaříme 10 minut. Následně vrátíme porce masa zpět, přilijeme ještě 100 ml vody a podusíme 12 minut. Podávejte s hranolky. Na talíři přelijeme porce masa omáčkou, naskládáme na ní hranolky a znovu polijeme šťávou. Trochu šťávy dáme také okolo masa. Dobrou chuť.