Postup
1 - Šály vepřové panenky nakrájíme na kolečka, která lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso pak z obou stran osmahneme v hrnci na sádle a vyndáme na talíř. Přidejte znovu trochu sádla a něm povaříme na drobno nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájené žampiony, na kostičky nakrájené papriky a na drobno nakrájená rajčata. Za občasného promíchání podusíme 10 minut pod poklicí. Potom přilijeme víno, přidáme saturejku, nasekanou petrželku, dle chuti osolíme, promícháme a necháme přejít varem 4 minuty za občasného promíchání. 2 - Na talíř rozložíme kolečka panenky, přidáme cca 2 lžíce zeleninové směsi, trochu dejte i na maso. Podávejte s hranolky nebo s bramborem. Dobrou chuť.