Postup
1 - Maso nakrájíme na řízky, osolíme a po obou stranách na sádle osmahneme a vyndáme na talíř. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a v případě potřeby přidáme ještě trochu sádla. Osmahneme za občasného míchání cca 1 minutu, rozhodně nechceme mít ze slaniny křupky. Zaprášíme moukou zalijeme 250 ml vody, promícháme a vaříme dokud nám omáčka nezačne trochu houstnout. Potom přidáme prolisovaný česnek, necháme přejít varem a omáčka na maso je hotová. 2 - Oloupané brambory nastrouháme a necháme chvíli odstát, brambory pustí vodu, kterou slijeme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme, případně slijeme další vodu. Na pánvi (ideálně 4 - místná na vdolky aj.) na oleji placky z obou stran osmahneme a podáváme k masu. Maso přelijeme hotovou omáčkou. Tohle je fakt mňamka, mizí rychle!!! Dobrou chuť.