Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Rakousko
Postup
1 - Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Na sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Potom přidáme maso, které osolíme a osmahneme z obou stran. Zaprášíme moukou, znovu promícháme, trochu osmahneme, přidáme ocet, asi 300 ml vývaru, tedy tak aby se maso dusilo, přidáme také majoránku, pepř a nasekanou petrželku tymián a dle chuti sůl. Vaříme dokud maso nezměkne, dle potřeby přiléváme vývar. Nakonec přidáme smetanu, necháme 3 minuty přejít varem a je hotovo. 2 - Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je trochu vychladnout , ale ještě teplé je v míse rozšťoucháme. Přidáme zbytek surovin uvedených v receptu a na oleji osmahlou slaninu. Vše důkladně promícháme a necháme těsto 7 minut odpočinout. Potom z těsta v ruce vytvarujeme kulaté knedlíky, které dáme vařit do vroucí osolené vody. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou na povrch. Dobrou chuť.