Postup
1 - Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a na ní zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Na takto připravenou cibuli vložíme řízky, které opečeme po obou stranách tak, aby se maso zatáhlo. Maso nakrátko vyndáme, přilijeme 150 ml vody nebo masového vývaru, přidáme nasekané kapary a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme, dle chuti osolíme a vrátíme zpět maso. Dle velikosti porcí dusíme maso pod pokličkou, na plameni staženém na polovinu 15 - 20 minut. Poté znovu vyndáme maso, přidáme kysanou smetanu, metličkou vše promícháme, vrátíme zpět maso a necháme na slabém plameni 2 minuty probublávat. Hotovo. Ideální přílohou jsou brambory vařené ve slupce. Dobrou chuť.