hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu (2).JPGkladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu (1).JPG
    • kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu (2).JPG
    • kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Září 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Září 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z vepřové pečeně odřežeme bílé na povrchu. Pak ji osolíme a opepříme, lehce ji potřeme olejem a posypeme tymiánem. Takto připravenou pečeni dáme na talíř, ten zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc marinovat. Pečeni vložíme do pekáče, lehce ji podlijeme vodou, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou petržel a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 50 -55 minut. 2 - Pečeni prozatím vyndáme na talíř. Výpek scedíme a nalijeme do menšího hrnce i s petrželí. Přidáme víno, v sekáčku na kašičku nasekaná cherry rajčata, mletou papriku, vše promícháme, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 7 minut. Nakonec omáčku rozmixujeme a dle chuti dosolíme. Podávejte s bramborovou kaší, do které kromě mléka přidejte také, lžíci másla a lžičku mletého černého pepře. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz