Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Česko
Střední Čechy
Postup
1 - Z vepřové pečeně odřežeme bílé na povrchu. Pak ji osolíme a opepříme, lehce ji potřeme olejem a posypeme tymiánem. Takto připravenou pečeni dáme na talíř, ten zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc marinovat. Pečeni vložíme do pekáče, lehce ji podlijeme vodou, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou petržel a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 50 -55 minut. 2 - Pečeni prozatím vyndáme na talíř. Výpek scedíme a nalijeme do menšího hrnce i s petrželí. Přidáme víno, v sekáčku na kašičku nasekaná cherry rajčata, mletou papriku, vše promícháme, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 7 minut. Nakonec omáčku rozmixujeme a dle chuti dosolíme. Podávejte s bramborovou kaší, do které kromě mléka přidejte také, lžíci másla a lžičku mletého černého pepře. Dobrou chuť.