hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu (2).JPGkladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu (1).JPG
    • kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu (2).JPG
    • kladenská vepřová pečeně na pepři a tymiánu (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z vepřové pečeně odřežeme bílé na povrchu. Pak ji osolíme a opepříme, lehce ji potřeme olejem a posypeme tymiánem. Takto připravenou pečeni dáme na talíř, ten zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc marinovat. Pečeni vložíme do pekáče, lehce ji podlijeme vodou, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou petržel a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 50 -55 minut. 2 - Pečeni prozatím vyndáme na talíř. Výpek scedíme a nalijeme do menšího hrnce i s petrželí. Přidáme víno, v sekáčku na kašičku nasekaná cherry rajčata, mletou papriku, vše promícháme, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 7 minut. Nakonec omáčku rozmixujeme a dle chuti dosolíme. Podávejte s bramborovou kaší, do které kromě mléka přidejte také, lžíci másla a lžičku mletého černého pepře. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz