hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    horácká vepřová kýta na divoko (7).JPGhorácká vepřová kýta na divoko (4).JPG
    • horácká vepřová kýta na divoko (7).JPG
    • horácká vepřová kýta na divoko (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Únor 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Únor 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kýtu osolíme zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet. Je to proto, aby se sůl dostala do masa. Kýtu poté vcelku vložíme do pekáče, podlijeme ji vývarem, přidáme oloupaný česnek a všechno koření. Kýtu pečeme na 200 stupňů v zakrytém pekáči 55 - 60 minut, záleží na velikosti kýty. Během pečení ji několikrát přelijeme výpekem. 2 - Hotovou kýtu dáme zatím na talíř, který zakryjeme. Výpek scedíme a vyndáme koření. Do výpeku přidáme střídku namočenou v octu, dle potřeby můžeme výpek dolít vývarem. Přidáme hořčici, dle chuti sůl a vše rozmixujeme do hladka. Omáčku přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a 5 minut necháme omáčku probublávat. Upečenou kýtu naporcujeme a na talíři ji přelijeme hotovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory vařené ve slupce. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz