Postup
1 - Kýtu osolíme zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet. Je to proto, aby se sůl dostala do masa. Kýtu poté vcelku vložíme do pekáče, podlijeme ji vývarem, přidáme oloupaný česnek a všechno koření. Kýtu pečeme na 200 stupňů v zakrytém pekáči 55 - 60 minut, záleží na velikosti kýty. Během pečení ji několikrát přelijeme výpekem. 2 - Hotovou kýtu dáme zatím na talíř, který zakryjeme. Výpek scedíme a vyndáme koření. Do výpeku přidáme střídku namočenou v octu, dle potřeby můžeme výpek dolít vývarem. Přidáme hořčici, dle chuti sůl a vše rozmixujeme do hladka. Omáčku přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a 5 minut necháme omáčku probublávat. Upečenou kýtu naporcujeme a na talíři ji přelijeme hotovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory vařené ve slupce. Dobrou chuť.