hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    horácká vepřová kýta na divoko (7).JPGhorácká vepřová kýta na divoko (4).JPG
    • horácká vepřová kýta na divoko (7).JPG
    • horácká vepřová kýta na divoko (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kýtu osolíme zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet. Je to proto, aby se sůl dostala do masa. Kýtu poté vcelku vložíme do pekáče, podlijeme ji vývarem, přidáme oloupaný česnek a všechno koření. Kýtu pečeme na 200 stupňů v zakrytém pekáči 55 - 60 minut, záleží na velikosti kýty. Během pečení ji několikrát přelijeme výpekem. 2 - Hotovou kýtu dáme zatím na talíř, který zakryjeme. Výpek scedíme a vyndáme koření. Do výpeku přidáme střídku namočenou v octu, dle potřeby můžeme výpek dolít vývarem. Přidáme hořčici, dle chuti sůl a vše rozmixujeme do hladka. Omáčku přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a 5 minut necháme omáčku probublávat. Upečenou kýtu naporcujeme a na talíři ji přelijeme hotovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory vařené ve slupce. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz