Postup
1 - V plátcích masa vytvoříme kapsu. Do každé kapsy vložíme do plátku šunky zabalený plátek sýra s prolisovaným stroužkem česneku. Kapsu uzvřeme párátky, plátky masa osolíme a opepříme. Maso zasmahneme na sádle tak, aby se zatáhlo a vyndáme ho na chvíli na talíř. Do výpeku vložíme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Potom vrátíme zpět maso, lehce je podlijeme masovým vývarem, přidáme česnek a majoránku a dusíme do měkka. 2 - Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Brambory oloupeme a na strouháme na jemno. Přidáme osmahlou cibulku, prolisovaný česnek, majoránku, mouku a dle chuti sůl. Vše důkladně promícháme. Směs rozložíme na pečící papír na plechu a vytvoříme obdélník o výšce cca 1 cm. Báč pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů 25 minut. Hotové maso polijeme sosíkem a podáváme s kouskem báče. Dobrou chuť.