Postup
1 - Kotlety nebo vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Na maso rozložíme trochu rozmarýnu, na kolečka nastrouhanou mrkev, na kolečka nastrouhanou cibuli, na kousky nalámaný bobkový list, na tenké plátky nakrájený česnek a vše zalijeme vínem. Takto připravené maso v pekáčku zakryjeme poravinářskou fólií a necháme marinovat přes noc (ideálně 12 hodin) v lednici. 2 - Marinované maso poté na másle z obou stran povaříme jeta tak, aby se maso zatáhlo. Následně přidáme všechnu marinádu, přivedeme k varu a podusíme maso pod pokličkou 7 minut. Před koncem dušení přilijte menší naběračku zeleninového vývaru, poprašte maso po povrchu mletou paprikou a vše lehce promíchejte. Vypněte plamen, posypte směs strouhankou z bílého rohlíku, zakryjte hrnec alobalem a pečte v troubě předehřáté na 210 stupňů 25 minut. Potom sundejte alobal a pečte ještě 5 minut. Tuto skvělou pečínku podávejte s bramborem. Dobrou chuť.