hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    vepřové filé (2).JPGvepřové filé (3).JPG
    • vepřové filé (2).JPG
    • vepřové filé (3).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Květen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Květen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme tymiánem a troškou rozmarýnu. Takto připravené maso naskládáme na sebe, položíme na talíř, který zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici hodinu odležet. 2 -Maso poté osmahneme na sádle z obou stran tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, máslo, vše podlijeme trochou vody, přivedeme k varu a krátce 5 minut podusíme. Hrnec poté zakryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme 20 - 25 minut, dle velikosti porcí. Upečené maso vyndáme na talíř, výpek scedíme do hrnce, přidáme v malém množství vody rozpuštěný škrob, na půlky nakrájené žampiony, víno a povaříme pod pokličkou na plameni staženém na polovinu 5 minut. Houby pustí trochu vody, omáčku dle chuti dosolte, přidejte kysanou krémovou smetanu, metličkou ji dobře rozmíchejte a nechte omáčku ještě 3 minuty probublávat. Na talíři přelijte maso omáčkou. Ideální přílohou je bramborová kaše. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz