Postup
1 - Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větším hrnci na sádle osmahneme porce masa tak, aby se maso zatáhlo. Řízky prozatím vyndáme na talíř. Do výpeku vložíme lžíci rajčatového protlaku, víno, vše promícháme a lehce zasmahneme. Vrátíme zpět řízky a zalijeme je trochou vývaru aby se vše dusilo. Dusíme dokud maso není měkké. 2 - V jiném hrnci rozpustíme lžíci sádla a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na drobno spolu s kmínem. Potom přidáme na jemno nakrouhané zelí, ocet cukr, dle chuti sůl. Vše podlijeme vínem a trochou vody. Vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou dokud zelí nezměkne. Obvykle stačí 20 minut. 2 - Na talíř nejprve nandáme dostatek zelí, na zelí položíme řízek, který přelijeme omáčkou. Okolo zelí dáme na kolečka nakrájené brambory, uvařené ve slupce a pak samozřejmě oloupané. Mezi brambory a maso položíme nožičku párku, lehce osmahlou na malém množství sádla. Okolo zelí nalijte ještě trochu omáčky. Dobrou chuť.