Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Česko
Jižní Čechy
Postup
1 - Maso nakrájíme na menší kousky. Vložíme ho do mísy, přidáme sůl, všechno koření a maso důkladně promícháme. poté přidáme olej a uděláme to samé. A nakonec přidáme na drobno nakrájenou cibuli a opět vše promícháme. Takto připravené maso necháme marinovat alespoň 2 hodiny v lednici. 2 - Cuketu oloupeme a nekrájíme na menší kousky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, zelené nad cibulkou na drobno. papriky nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme vodu s octem, přidáme med a vaříme dokud se med nerozpustí. potom přidáme cuketu s jarní cibulkou, vše promícháme a povaříme pod pokličkou 5 minut. Následně přidáme papriky nakrájené na kostičky, dle chuti směs osolíme a vaříme dalších 10 minut. Hotovo. 3 - Maso vložíme do hrnce na rozpálené sádlo a za občasného promíchání ho vaříme dokud se maso nezatáhne. Potom přidáme povidla, maso lehce podlijeme aby se dusilo a vše důkladně promícháme aby se povidla rozpustily. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. Omáčku dle chuti dosolte. Na talíři podávejte tuto pochoutku se zeleninovou oblohou a uvařenými ječnými kroupy. Ty uvařte ideálně v osolené vodě v tlakovém hrnci. Od začátku syčení si nařiďte 30 minut, kroupy sceďte a jsou hotové. Vhodnou přílohou je také dušená rýže. Výživová hodnota klasické rýže je však nula. Dobrou chuť.